PLASTİK KALIP ÜRETİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR?

Medikal plastik özel ürün üretimi yapan firmalar ister kendi iç bünyelerinde, ister dışarıda başka kalıp firması ile birlikte plastik kalıp üretimi konusunda en üst seviyede bilgileri olmaları gerekmektedir. Bu durumda plastik kalıp üretiminde nelere dikkat etmeliyiz soruları aşağıda belirtilmiştir. Bu cevaplara göre işi veren medikal firma kararını daha kolay ve doğru verecektir.

SORULARIMIZ ŞUNLARDIR

1) Plastik özel ürün yapan firmanın kalıphanesinin yönetimini kaç yıldır kendileri yapmaktadır?

Cevap: En az 10 yıllık tecrübe gerekir.

2) Kalıphanede tasarım iç bünyede mi yoksa dışarda mı yaptırılıyor?

Cevap: Kesinlikle iç bünyede çok tecrübeli bir profesörlerce yaptırılmalıdır.

3) İş yaptıran değerli firma elinde teknik resmi olan ama numune olmayan şartlarda ilk numuneyi katı model olarak yaptıracak kapasiteniz var mı sorusunun cevabını ararlar.

Cevap: Mutlaka katı modelleme tekniği kalıphanede olmazsa iş başlamaz.

4) Kalıphanede tezgah sayısı ve çeşidi markaları ve tipleri yeterli midir?

Cevap: Yeterli değilse tezgahlardan nasıl iş çıkacaktır? Bu durum iyice sorgulanmalıdır.

5) Plastik kalıp üretimde kullanılan ithal kalıp çeliklerin menşei sertifikalı mıdır?

Cevap: Bu çeliklerin sertifikalı olduğunu onaylamanız gerekir.

6) Kalıp üretim sorumluları teklif hazırlarken çelik detaylarını ve kalıp parça resimleri hazırladılar mı?

Cevap: İşi veren medikal firma mutlaka sözleşme imzalarken bu detayları ele alacaktır.

7) Kalıp üretimi yapan firmanın yaptıkları kalıplardan çıkan ürünlerin numuneleri var mı?

Cevap: Bu soruya karşılık olacak referans numuneleri markanın sunması gerekir.

8) Sözleşme imzalandıktan sonra plastik kalıp imal süreci zamanında yürüyor mu?

Cevap: Bu sorunun cevabını hem medikal firma hem de plastik üretici firması takip edecektir.

9) Kalıphanenin dışarda yaptırdığı ışıl işlemler için sertifika alıyor mu?

Cevap: Bu sertifika olursa, kalıp ömürleri bir o kadar uzamaktadır.

10) Sözleşmeye göre kalıpların bitmesi için verilen terminden kaç gün önce kalıp denemeleri yapılacaktır?

Cevap: Bu en az artı eksi bir hafta olabilir. Sürenin daha fazla uzaması plastik kalıp imal şirketinin düzgün çalışmadığının ispatıdır.

Yukarıda belirtilen 10 sorunun cevabı olumlu ise mutlaka plastik kalıp firması iş veren medikal firma ile kalıp imal sözleşmesini plastik üretim dışında ayrıca imzalamalıdır.

Plastik kalıbından ne kadar iyi sonuç alınırsa üretim buna bağlı olarak bir o kadar kaliteli olur.

Kalitenin en yüksek seviyede olması için medikal plastik enjeksiyon üretim bilgisi yanında plastik kalıbının vermine bağlıdır. Biz buna her yönden firmaların kendisini yetiştirmek mecburiyeti diyoruz.

Dikkat edecek olursa, bir ufak aksama mutlaka kalitede olumsuz sonuç doğurur.